Käyttöohjeet lukijalle

Seuraava teksti antakoon sinulle itsellesi osviittaa siitä, kannattaako tätä blogia ylipäätään lukea vai menisitkö kenties mieluummin lenkille. Itsehän en nauti lenkkeilystä juurikaan, joten omaa hyvinvointiani lisäävät aivan muut tajunnanräjäyttäjät. Sinullakin on nyt mahdollisuus valita.

Olen helsinkiläinen materialisti, jolle elämässä tärkeintä ovat perinteet, konservatiiviset aatteet sekä yhteisöllisyys. No kunhan juksasin! Oikeasti koen olevani vankkumaton individualisti, joka pyrkii noudattamaan oman onnellisuusoppinsa etiikkaa. Jo tässä kohtaa voit arvioida, koetko tulevat kirjoitukseni liian provosoivina.

Lisäksi elän villinä ja vapaana kuin irtolainen: blogin perustamishetkellä olen viimeisten kolmen vuoden aikana asunut kolmessa eri kaupungissa, seikkallut useissa sosiaalisissa yhteisöissä ja maistanut ainakin 150:ä eri teetä. Viimeisimpänä statuksenani kirjoitushetkellä on asunnoton kauppatieteilijä, joka työskentelee rahapelien parissa.

Yleisön pyynnöstä, mutta saastaisia somekanavia vältelläkseni, olen päättänyt perustaa blogin. Koska en aio rajata kirjoitusteni sisältöä tiukkoihin aihepiireihin, tämä kategorisoituu niiden muiden tuhansien lifestyle-blogien joukkoon, joita todennäköisimmin lukevat vain bloggaajan omat kaverit ja hekin vain puhtaasta velvollisuudentunnosta. Mutta tämä elämäntyyli-blogi on siitä ihmeellinen, että tästä tulee varmasti hyvinkin tyylitön. Jos se muistuttaa vähääkään omaa elämääni niin se toteutukoon arvaamattomana, surkuhupaisana ja huonon maun rajoissa.

Pahoittelen jo etukäteen amatöörimäisesti kirjoitettuja tekstejäni. Heikko rakenne, olematon jäsentely sekä epätäsmällinen kuvailu johtunevat siitä, että olen uhrannut koko aikuisikäni matemaattisiin tieteisiin, fyysisiin harjoitteisiin sekä erilaisiin emotionaalisiin elämyksiin. Myöskään yksikään kolmestakymmenestä entisestä työpaikastani ei ole sisältänyt työtehtäviä, joissa olisin juurikaan päässyt kehittymään kirjoittamisen saralla. Tähän asti olen tottunut ilmaisemaan itseäni lähinnä musiikillisin, tanssillisin tai verbaalisin keinoin. Toivottavasti tästä alkaisi suorastaan jamesjoycemäinen nousukiito.

Tekstien yhteydestä löytyy (usein aihetta sivuavia) ”inspiraatiovideoita”. Nämä videot on mahdollista katsoa ennen tekstin lukemista, sen lomassa tai sen jälkeen, omien mieltymysten mukaisesti. Videot toimivat myös kontekstista irrotettuina, joten niiden sisällön ymmärtäminen ei edellytä tekstin lukemista, ja toisinpäin.

Allekirjoitan itselleni vastuuvapauden tekstien sisällön oikeellisuudesta. Tulkinta on täysin lukijan vastuulla ja suosittelen lämpimästi myös kyseenalaistamaan subjektiivisia näkemyksiäni. Painotan kuitenkin, että kirjoittelen tänne lämpimikseni juuri sellaista tekstiä, jonka itse koen stimuloivan aivojeni hermoimpulsseja miellyttävällä ja terapeuttisella tavalla.

Blogini on kohdennettu uteliaille ihmisyksilöille, jotka kokevat saavansa sen lukemisesta inspiraatiota, informaatiota tai edes jonkinlaista mielihyvää. Myös vuorovaikutus kommenttien ja palautteen muodossa on sallittua, vaikkakaan ei välttämättömyys. Olen jo nyt otettu uhraamastasi ajasta ajatusteni parissa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Asset-2@0.5x.png